Skip navigation Menu

Verpleeghuis Zevenaar

Voor de nieuwbouw van een grote vleugel Somatiek op het ziekenhuis terrein in Zevenaar. Hierbij liep ook de opdracht voor het realiseren van een nieuw entree gebouw voor het verpleeghuis ‘de Limieten’.

De entreepartij met moest een verblijfsruimte worden met en inpassing van parkeerplaatsen t.b.v. het personeel en bezoekers.

Bij de nieuwe vleugel moet en een tiental “eigen” tuinen behorend bij een eigen verpleegeenheid komen. Elke tuin heeft een eigen kleur die past bij de aankleding van de woonruimtes, dit verhoogt der herkenbaarheid voor de bewoners. Daarnaast moesten er in elke gedeelte terrassen in de zon en schaduw komen met herkenbare bloemen en geuren voor het type bewoners.

Om een echt wandelingetje te kunnen maken is er een rondgaat pad met zitplekken om te rusten bedacht. Dit pad komt door de boomgaard met appels en peren en de moestuin. Dit soort elementen dragen bij aan de beleving van de bewoners.

De centrale binnentuin is ingericht als kruidentuin vol geur en kleur. Deze tuin is voor algemeen gebruik.

Verpleeghuis Zevenaar ontwerpSomatiek Zevenaar ontwerpVerpleeghuis Zevenaar Moodbord presentatie bewonersVerpleeghuis Zevenaar 3d impressieVerpleeghuis Zevenaar 3d impressieVerpleeghuis Zevenaar 3d impressieVerpleeghuis Zevenaar uitvoeringVerpleeghuis Zevenaar uitvoering

Copyright © Goedegebuure Tuin- en Landschapsarchitecten — Privacy & Cookies