Skip navigation Menu

Portfolio particuliere tuinen

Strak en bloemrijk te Hierden

Een Italiaanse villa in het bos waar liefhebbers van natuur, bloemen en planten wonen. Het geluid, de spiegeling en de beweging van water met de aantrekkelijkheid voor vogels, libellen en ander leven.
De strakke monumentale vijver is speciaal gericht op het raam van de eetkamer waar de grote familietafel staat en waar veel tijd doorgebracht wordt door de opdrachtgevers. Genietend van de maaltijd en dan tegelijk de view naar buiten. Aan de straatkant is de tuin afgezet met een grote, dichte wintergroene haag om bewegingen op de weg te camoufleren. De rand van de vijver bestaat uit gepolijst graniet vanwege de spiegeling, de paden bestaan uit gebakken klinker in een bij het huis passende kleur.

Bekijk project

 

Functioneel en bloemrijk bij rijtjeshuis te Nunspeet

Functioneel en bloemrijk bij rijtjeshuis te Nunspeet 1e jaar Een kleine tuin bij een doorsnee rijtjeshuis, ook daar maken wij plannen voor.
In dit geval ging het om de voor en achtertuin en was er de wens om een groot terras te hebben om met een groep te kunnen bbq’en en verjaardagen te kunnen vieren. Verder een klein(er) terras voor de ochtend zon en een plekje bij de keukendeur om buiten te kunnen frituren zodat dit niet in de keuken hoeft. Een kleine vijver zou leuk zijn, natuurlijk een plek uit het directe zicht om de containers neer te zetten en veel bloemen.

Bekijk project

 

Landschappelijk te Amstelveen

Een 20.000 m2 groot terrein met een nieuw landhuis aan de Amstel. Geïnspireerd door het beroemde Thijssepark in Amstelveen is hier een landschapspark ontworpen met meerdere beken en vijvers, bruggetjes, weiden en bosschages.  Een golf afslagplaats is hierin geïntegreerd evenals een tennisbaan.
Omdat het huis extra hoog gebouwd is om zicht op de Amstel te verkrijgen zijn er veel bouwkunde elementen nodig in de vorm van trappen om de hoogte verschillen op te vangen.

Bekijk project

 

Modern en bloemrijk te Kampen

Onze tweede tuin voor deze liefhebbers met meer ruimte om alles te kunnen maken en doen wat in de vorige tuin niet kon.
Meerdere terrassen in de zon en schaduw, een strakke vijver, een pergola met druiven dak, een loofgang met blauwe regen en klimrozen én natuurlijk; diverse bloemborders.

 

Bekijk project

 

Stadstuin te Hoevelaken

Deze stadstuin cq. patiotuin moest architectonisch worden en gebruik maken van hoogwaardige materialen zoals hardsteen, graniet, marmer, glas, koper, etc. De bouwkundige elementen zorgen voor eenheid in het huis en de tuin doormiddel van kleur, vorm en materiaal gebruik.
Het groen is in dit geval aanvullend en zorgt voor het contrast.

 

Bekijk project

 

Klassiek en statig te Nunspeet

De vorm en plattegrond van het huis spelen een grote rol in de vormgeving van de tuin, vooral in de voortuin.
De serre is als centrale as gebruikt met klassiek vormgegeven rozen perken omzoomd met een haagje. Links en rechts liggen bloemenborders met stamrozen in de Engelse stijl.

Aan de openbare weg is een entree vormgegeven doormiddel van een aantal dakbomen (Platanen) waardoor tevens enkele parkeerplaatsen ontstaan zijn. Deze parkeerplaatsen liggen “veilig” op het perceel maar zijn toch buiten de tuin.

Bekijk project

 

Buitengoed te Voorthuizen

Een nieuwe, oude boeren hoeve met erf, weides, boomgaard en houtwallen.
Direct om de woning zijn enkele bloemenborders om van te plukken en te genieten vanuit het huis en vanaf de aanwezige terrassen. Natuurlijke rijke materialen als de gebakken klinker en het hardsteen in verschillende straatverbanden zijn gebruik om sfeer te scheppen en een eenheid tussen het buitenterrein en de woning te maken.

Bekijk project

 

Modern te Elburg

Een moderne wit geschilderde bungalow met een moderne strak vormgegeven tuin bestaande uit een grote waterpartij met daaroverheen een gegalvaniseerde brug. Dit materiaalgebruik komt ook weer terug in de metalen bloem-/plantenbakken, lichtarmaturen en andere “harde” elementen in de tuin.
Het terras is voorzien van  strak geknipte dakbomen om zo een prettige beschutte plek te creëren om heerlijke te zitten in de zomer.

Bekijk project

 

Klassiek en bloemrijk te Pannerden

Een landhuis op een terp in het rivierengebied met veel ruimte om de deur, veel hoogte verschillen en een vormgeving die past bij een Engelse tuin. Prielen begroeit met rozen, een loofgang, borders, rozenvakken, leibomen, een boomgaard en natuurlijk veel plaatsen om te zitten of te liggen.
De tuin is aangelegd door de mensen zelf, echte doe het zelf-ers dus, met onze tekeningen in de hand. De kennis voor onderhoudt en de verzorging hebben we aan hen overgedragen zodat ze dit ondertussen geheel zelf kunnen doen.

Bekijk project

Copyright © Goedegebuure Tuin- en Landschapsarchitecten — Privacy & Cookies