Skip navigation Menu

Ruwe schets of vlekkenplan

Voorbeelden van ruwe schets of vlekkenplan.

Voorbeelden van ruwe schets of vlekkenplan.

Wilt u meteen aan de slag gaan? Ook dit is mogelijk met een ruwe schets.

Langskomen

Wij komen dan bij u langs met een schetsrol onder de arm en hopen te vertrekken met een ruwe schets en de opdracht voor verdere uitwerking voor ons. Natuurlijk mag u ook de schets op uw in laten werken en vervolgens uw eigen gang gaan hiermee.

We starten de “sessie” met een kort gesprek en hopelijk een kopje koffie. In dit gesprek over uw tuin willen we van u horen wat uw wensen zijn. Ook willen we horen wat u juist niet wilt in/met uw tuin.

Vervolgens kijken we samen rond in de tuin naar hoe het er nu uitziet en ook hoe de direct omgeving eruit ziet. We kijken naar wat er aanwezig is aan materiaal en beplanting en praten over wat u van bepaalde dingen in de tuin vind. Vaak worden tijdens deze “schouw” al ideeën en mogelijkheden geopperd en wordt er gekeken waar u voor openstaat.

Aan uw (keuken)tafel wordt er daarna gewerkt aan een ruwe schets van het terrein. De vorm van de kavel en de woning, maar ook de belangrijke elementen van de buren. Denk hierbij aan een boom die schaduw geeft in uw tuin. Of een raam bij de buren die inkijk geeft bij u in de tuin.

Ruwe schets of vlekkenplan

Daarna wordt er een slag gemaakt in mogelijkheden en ideeën voor de inrichting van uw tuin. Verwacht hierbij niet dat u een (schets)ontwerp krijgt waar alles op staat. Denk hierbij meer aan een vlekkenplan, waar komt er terras en is deze rond of vierkant. Waar komt het gazon (als u dat wilt), waar is een mooie plek voor de vijver, misschien een boom (of meerder), etc.

Deze ruwe schets is een goede start voor een verdere uitwerking richting het schetsontwerp cq. voorlopig ontwerp. Voor u is de schets een goede manier om snel een globaal beeld te krijgen en vervolgens dit enige tijd op u in te laten werken voor u bij ons terug komt voor de verdere uitwerking.

Copyright © Goedegebuure Tuin- en Landschapsarchitecten — Privacy & Cookies