Skip navigation Menu

Grafisch Bedrijf Bokhorst

In het kader van de modernisering van het bedrijfspand en het bieden van een hedendaagse uitstraling is het gebouw van deze drukkerij voorzien van een nieuwe voorgevel. Aan ons de opdracht om het terrein te voorzien van een aansluitende, eveneens hedendaagse, tuin cq. buitenruimte met voldoende parkeergelegenheid. Verder moest de tuin niet alle aandacht van het pand weghalen dus een rustige aankleding was gewenst.

Als bestrating is gekozen voor een strakke, wat geglazuurde steen in de kleuren donkergrijs (met een blauwige gloed) en een oranje loper voor het gebouw langs als verwijzing naar de houten balken die in de gevel verwerkt zijn. Dit gedeelte van de buitenruimte is vanaf de openbare weg direct zichtbaar en dient ook als “ontvangst ruimte” voor bezoekers. Deze rijden hier overheen en parkeren hier diagonaal aan de zijkant.

Aan de zijkant van het gebouw is gekozen voor hergebruik van aanwezige betonsteen. Dit gedeelte is bedoelt als parkeerplaats voor de werknemers en mag derhalve een andere uitstraling hebben. Ook heeft dit hergebruik van materiaal (waar dit mogelijk is) natuurlijk een positief financieel effect op het geheel.

Voor de beplanting is er gekozen voor taxusblokken als structuur bepalend element met daarin een beukenzuil. Daarnaast bestaat beplanting uit verschillenede soorten siergrassen in verschillende hoogtes en bloemvormen. Dit aangevuld met sieruien voor het voorjaarselement samen met Japanse kerst en laagblijvende maagdenpalm voorzagen in de gewenste rustige aankleding van het terrein. Deze structuur komt enkele keren repeterend terug achter de schuine parkeerplekken.

In 2016 heeft er een aanpassing plaatsgevonden in de beplanting. Nog steeds was de wens een rustige uitstraling maar misschien toch “iets meer wat voor in de zomer”, maar met inachtneming van de rustige structuur en uitstraling van het oorspronkelijke plan. Er is toen door ons gekozen om de aanwezige maagdenpalmen (Vinca), welke niet goed gedijde vanwege konijnen, te vervangen door Geranium Rozanne. Deze Geranium heeft geen last van konijnen en bied tevens de gehele zomer, van mei tot oktober, een bloemenzee. Op deze manier blijft het oorspronkelijke ontwerp en idee in stand (wens van de opdrachtgever) maar werd er ook voldaan aan de wens om “iets meer” zomer gevoel in de tuin te krijgen en blijft het geheel “rustig”.

Grafisch bedrijf BokhorstGrafisch bedrijf BokhorstGrafisch bedrijf BokhorstGrafisch bedrijf BokhorstGrafisch bedrijf BokhorstGrafisch bedrijf BokhorstGrafisch bedrijf Bokhorst

Copyright © Goedegebuure Tuin- en Landschapsarchitecten — Privacy & Cookies